facebook_pixel

Materiaalit, hoito-ohjeet ja pakkaukset

Materiaalit – laadukasta kultaa ja hopeaa

Kulta on yleensä kullan, palladiumin/hopean ja kuparin seos. Decoronin kultakorujen kultapitoisuus on 585 tai 750 tuhannesosaa. Kullan pitoisuuksista käytetään myös karaatti-ilmausta. Karaatti on yksi kahdeskymmenesneljäsosa. Neljäntoista karaatin kultatuotteiden kultapitoisuuden on oltava vähintään 14/24 eli 583,3 tuhannesosaa ja 18 karaatin vähintään 18/24 eli 750 tuhannesosaa.

Hopea on puhtaana liian pehmeää, joten siihen lisätään kuparia. Hopeaseos ei sisällä nikkeliä. Mitä puhtaampaa raaka-ainetta käytetään, sitä pienempi on allergioiden tai yliherkkyysreaktioiden mahdollisuus. Decoron-korut on valmistettu ns. sterling-hopeasta 925, mikä tarkoittaa, että käytetystä raaka-aineesta 925 tuhannesosaa on puhdasta hopeaa.

Decoron-korut on leimattu Suomessa voimassa olevien säännösten mukaisesti.

Hoito-ohjeet

Hoida koruasi oikein

Hopeaesineet on hyvä puhdistaa säännöllisesti, käytöstä riippuen esimerkiksi  muutaman kuukauden välein. Puhdistukseen voi käyttää astioiden käsipesuun tarkoitettua ainetta ja kädenlämpöistä vettä. Hopeakorujen puhdistukseen tarkoitetut, tummentumia poistavat erikoispuhdistusaineet tai -liinat sopivat myös Decoron-korujen puhdistamiseen. Puhdistusliinan voit tilata myös meiltä.

Irtolika ja pöly on hyvä huuhtoa korun pinnalta juoksevalla vedellä ennen puhdistusta, jotta ne eivät naarmuta korun pintaa puhdistuksen aikana. Uusiolasi puhdistetaan astianpesuaineella. 

Koruun mahdollisesti upotettuja kiviä ei tule puhdistaa hopean tai kullan puhdistukseen tarkoitetuilla aineilla. Erityisesti helmet ovat arkoja voimakkaille puhdistusaineille. Korun voi toimittaa puhdistettavaksi myös meille. Tällöin laskutamme puhdistyöstä.

Hirvenkynsikorut saavat tarvitsemansa rasvan ihmisen ihosta, kun niitä käytetään. Pitkään käyttämättömänä ollut hirvenkynsikoru saattaa kuivua ja silloin pintaan voi sivellä suolatonta öljyä, esim. ruokaöljyä. Ylimääräinen öljy pyyhitään pois.

Puuvilla- ja nahkanauhat voi pestä miedolla saippuavedellä. Niiden on annettava kuivua hyvin sillä märkänä ne saattavat päästää väriään ja värjätä vaalean asun.

Pakkaukset

Decoron-korut on pakattu tyylikkäisiin, tummansinisiin rasioihin, joiden kannessa on ylellisen pehmeä keinomokkapinta. Luja pakkaus myös suojaa koruja kuljetuksen aikana. Pannalliset kaulakorut pakataan mustiin kartonkisiin korurasioihin.

Teija Marjamaan lasikorut pakataan läpinäkyviin muovipakkauksiin. Tappikorvakorut pakataan kuitenkin koviin, sinisiin, keinomokkapintaisiin rasioihin, jotta tapit eivät pääse vääntymään.

Ekologiset hirvenkynsikorut pakataan mustiin, ympäristöystävällisiin kartonkirasioihin.

Postituslaatikko on valkoista pahvia. Mitoiltaan se noudattaa postin kotiinkantolähetysten mittoja. Yli 80 euron arvoiset lähetykset toimitetaan kirjattuina. Lähetämme tilaajalle sähköpostitse kirjattujen ja postiennakkolähetysten lähetystunnisteen, jonka avulla lähetyksen etenemistä voi seurata postin internetsivuilta. Jos koru on tilattu lahjaksi, lähetystiedot toimitetaan tilaajalle, joka näin näkee, milloin koru saapuu perille.

Lahjaksi toimitettaviin koruihin on saatavana kortti, jonka kääntöpuolelle painamme haluamasi tervehdyksen tai onnittelutekstin. Tekstin voi valita myös valmiista runoistamme. Lahjalähetykset käärimme ajankohtaan sopivaan lahjapaperiin.